Průvodce Enkidoo

Připravili jsme pro Vás chytré průvodce pro řešení situací spojených s bydlením či energiemi. Usnadní Vám kroky, které potřebujete řešit. S asistentem Enkidoo se ve Vaší životní situaci neztratíte a budete mít všechno pod kontrolou.

Projděte si články na různá témata, která Vás zajímají

4-a-1-tip-na-usporu-v-zime.jpg
Šetření energií v domácnosti

4 + 1 tip, jak ušetřit v zimě za energie nejen ve vaší domácnosti

Situace se zdražováním elektřiny a plynu se sice uklidnila a dodavatelé spíše zlevňují, ale zdražení i tak pro odběratele přišlo ve formě navýšení poplatků za distribuci a dalších regulovaných poplatků. Bohužel tuto část nijak neovlivníte, proto je důležité se opět zaměřit na to, jak spotřebu energie snížit nebo ji ...

demontaz-meridla.jpg
Dodávky energie

Demontovali vám elektroměr či plynoměr? Poradíme vám, jak vyřešit připojení a nového dodavatele

Důvodů demontování měřiče energie je hned několik. Může být odstraněn na žádost předchozího majitele, nebo častěji kvůli dluhu u dodavatele a distributora elektřiny či plynu. Poradíme vám, jak si snadno zajistit jeho nové namontování.

setreni-leto-energie.jpg
Šetření energií v domácnosti

Šetřit energie můžete i v létě! Přečtěte si zajímavé tipy na úspory

V domácnosti máte většinou vysokou spotřebu elektřiny a plynu v zimních měsících, protože topíte, více svítíte a trávíte hodně času doma. V létě naopak přichází velká úleva, protože tolik energie nespotřebujete. Avšak na energiích můžete šetřit v každém ročním období. Přečtěte si naše tipy, jak být v létě ještě úspo...

energeticky-zakon.jpg
Dodávky energie

Energetický zákon: Jaká máte práva a co musí dodavatel dodržet

Postupem času prošel energetický zákon (č. 458/2000 Sb.) změnami a novelami, které mají za cíl ochránit především vás jako zákazníka. Zákon se ale zaměřuje i na zprostředkovatele energií, kteří byli často vnímáni negativně, protože se mezi nimi našli i takzvaní energošmejdi. Co aktuálně platí? Jak ověřit zprostředko...

chyby-stehovani.jpg
Řeším
stěhování

Nejčastější chyby při stěhování a jak se jim vyhnout

Stěhování do nového bytu nebo rodinného domku je radost. Vše je nové, prostorné a jednoduše vaše. Samotný proces stěhování však bývá náročný. Aby vše proběhlo hladce a bez zbytečných komplikací, připravili jsme pro vás nejčastější chyby, kterých se lidé při stěhování dopouští. V článku zjistíte, jak jim předejít.

pretoky-fve.jpg
Obnovitelné zdroje energie

Vyrábí vaše fotovoltaická elektrárna více, než spotřebujete? Poradíme vám, co dělat s přetoky elektřiny

V poslední době stoupal zájem o solární elektrárny. Ceny energií neustále rostly a možná jste se i vy rozhodli si takto snížit náklady na elektřinu. Pokud máte doma fotovoltaickou elektrárnu, pravděpodobně řešíte přetoky vámi vyrobené energie. V článku najdete, jak je můžete využít a na co si dát pozor.

spravna-distribucni-sazba.jpg
Dodávky energie

Zjistěte, jestli máte správnou distribuční sazbu pro odběr elektřiny

Stanovená distribuční sazba pro odběr elektřiny ve vaší domácnosti zodpovídá za to, abyste zbytečně nepřepláceli za energii. Stanovení správné sazby za distribuci elektřiny závisí na objemu energie, kterou odebíráte, a tedy i na typu vašich spotřebičů. Poradíme vám, jak zjistit, jestli máte správnou sazbu.

samoodecet-dulezity.jpg
Šetření energií v domácnosti

Proč nezapomínat na samoodečet energií? Může ušetřit peníze, ale i nepříjemnosti při stěhování

Odečet plynu a elektřiny většinou zajišťuje distributor sám. Avšak pokud vám v této náročné době záleží na vaší spotřebě energií, vyplatí se provádět pravidelné samoodečty. V případě stěhování nebo změny dodavatele na něj také nezapomeňte. Na důvody k samoodečtu a jeho výhody se podíváme v článku.

vypadek-proudu.jpg
Dodávky energie

Jak se připravit a co dělat při výpadku proudu: Máme pro vás užitečné tipy

Ať už jste se přestěhovali do nové lokality, nebo bydlíte stále ve stejné domácnosti, pravděpodobně se s výpadky proudu nesetkáváte často. Když k nim ale ojediněle dojde, může to být hned z několika důvodů. Například připojíte starý spotřebič v nové domácnosti a on vám vyhodí pojistky, chyba může nastat také u distr...

Potřebujete poradit s výběrem dodavatele energií?
Rádi vám poradíme!

Zanechte nám na sebe kontakt a my se Vám ozveme a pomůžeme Vám vybrat ty nejlepší služby.